Van Kriek naar Cerisette

Geduld is een schone zaak

Vanaf de dag dat de kriek van de boom valt, starten we een halfjaar durend ambachtelijk proces voordat je de Cerisette in je mond proeft. Vergelijk onze inspanningen gerust met het delicate productieproces van een karaktervolle rode wijn of een hartige Parmigiano Reggiano.

We hanteren als énige een authentiek, volledig natuurlijk recept meegegeven door onze grootouders dat zorgt voor de meest intense beleving voor al je zintuigen met als resultaat:.
Een pure en verrassende zoetigheid.

Stap 1

De kriek

De kriek is een natuurproduct en de grondstof van deze lekkernij. Het vinden van de juiste teler en krieken soort is onze hoogste prioriteit. We bezoeken en vergelijken elke boomgaard tot we de “juiste” kriek vinden die bij ons past.

Stap 2

Het destillaat

Bij de oogst dompelen we de krieken ogenblikkelijk onder in ons huisgemaakt destillaat. Het destillaat is gemaakt naar een uiterst geheim recept van onze grootouders. Hierin rusten ze nu voor een paar maanden. Dit is de basis voor de intense smaakbeleving van de Chocinis’ Cerisette.

Stap 3

De suikerglazuur

Heeft de kers genoeg gerust? We halen de kers uit de likeur en omwikkelen ze met een laagje fondant suiker. Dit suikerlaagje zorgt voor de frisse zoete tint van de Cerisette.

Stap 4

Het échte kersensteeltje

We houden van de natuur! Tijdens de oogst valt het steeltje helaas van de kriek. Uniek aan Chocinis’ Cerisette is dat we het kersensteeltje terug plaatsen waar het thuishoort: Op de kriek!

Stap 5

De chocolade

Het laatste ingrediënt! Hoogwaardige Belgische chocolade wordt op optimale temperatuur gebracht. Dit zorgt later voor de mooie glans van de Cerisette. De gesuikerde kriek mét steeltje dompelen we onder in de chocolade.

Stap 6

De échte Cerisette

Na het chocolateren laten we de kriek voor enkele weken opnieuw rusten. De kriek heeft immers tijd nodig om de suiker te absorberen. Binnen in de kern, omhuld door chocolade, vormt zich onze natuurlijke kriekenlikeur.

Stap 7

Het verrassende genot

Nu is de glanzende Cerisette volmaakt!

Proef de bittere toets van de chocolade gecombineerd met het zoete van de kriek. Een prikkeling van al je zintuigen en een smaakexplosie in je mond zijn verzekerd!